Sinun asiallasi – vaalikirjoitus nro 3

Hyvä kannuslainen, haen sinulta valtakirjaa jatkaa kaupunginvaltuutettuna myös tulevalla vaalikaudella, koska olen kokenut luottamustoimen mielekkääksi ja onhan niitä onnistumisen hetkiä sinun puolesta jo ollutkin. Tässä muutama miete menneistä ja ajatuksia tulevasta.

Vaalikaudelta ovat erityisesti jääneet mieleeni toiminta sivistyslautakunnassa, valtuustoaloitteeni Kannuksen lukion yrittäjälinjasta ja panokseni  Kannuksen kaupunginjohtajan valintaan.

Sivistyslautakunnassa olen perehtynyt opetuspalveluihin ja siten myös pohtinut niitä keinoja, joilla Kannus säilyy elinvoimaisena kaupunkina. Lasten ja nuorten elämänpolku vaatii kunnan panostusta, koska vain hyvät opetusmahdollisuudet takaavat vakaan polun hyvään elämään. Tätä kirjoittaessa valtuustoaloitteeni Kannuksen lukioon perustettavasta yrittäjälinjasta on edelleen sivistyspalveluiden käsittelyssä ja linjalle on haettu hankerahoitusta. Tätä asiaa pidän tärkeänä saavutuksena nykyisellä valtuustokaudella.

Vuosi sitten, huhtikuun 9. Päivänä lähestyin Jussi Niinistöä puhelimitse ja kerroin erinomaisesta mahdollisuudesta hakea kaupunginjohtajaksi Suomen sydänmaille, Kannukseen. Prosessi huipentui lopulta Niinistön lähes yksimieliseen valintaan kaupunginjohtajaksemme. Jussin kokemus, jämy luonne ja tunnettavuus suomalaisten parissa ovat tuoneet Lestijokilaaksoon sitä kipeästi tarvittua näkyvyyttä ja tietysti osaamista.

Valtuutettuna olen kokenut velvollisuudekseni tiedottaa luottamustyöstäni. Siksi olen kirjoittanut valtuustokauden aikana suhteellisen säännöllisesti omista mietteistäni ja ehdotuksistani Lestijoen mielipidepalstalla. Teillä on oikeus tietää, mitä olen puuhannut ja olenko luottamuksenne arvoinen jatkossakin.

Olen tänä keväänä esitellyt keskeisiä vaaliteemojani tulevalle vaalikaudelle: Talouden pitää olla kunnossa turvataksemme edellytykset jatkossakin itsenäiselle Kannukselle. Koulutukseen pitää panostaa kaikilla tasoilla ja oma osuuteni on ollut tässä tärkeä (lukion yrittäjälinja). Näin vaalien alla nostan esille vielä elinkeinopolitiikan, joka vaatii reipasta panostusta. Virkeällä yritystoiminnalla ja hyvin hoidetulla tiestöllä tarjoamme ihmisille syyn muuttaa Kannukseen asumaan. Yrittäjäystävällinen Kannus on kannuslaisten, Keski-Pohjanmaan ja koko Suomen etu.

Vaalit käydään neljän vuoden välein, mutta itse vaalityö tehdään neljän vuoden aikana – tämän sanonnan mukaisesti olen toiminut ja työ on mielestäni kesken. Näistä syistä haen sinulta valtakirjaa seuraavalle valtuustokaudelle, sillä olen sinun asiallasi.

Manolis Huuki, valtiotieteiden maisteri- ja opettajaopiskelija

Kaupunginvaltuutettu (Ps.), sivistyslautakunnan jäsen

Mielipidekirjoitus on julkaistu 20.5.2021 Lestijoki-lehdessä

Jätä kommentti

81 + = 82