Susiongelman jatkumiseen puututtava lyijyllä

Viime viikolla saimme lukea traagisia uutisia paikallisen maatalousyrittäjän kuolleista lampaista, jotka joutuivat Kannuksen alueella liikkuvan suden hampaisiin. Yrittäjän taloudellisen haitan lisäksi mielessä on myös harmistus. Tavallisilla kuntalaislla puolestaan pelko – mitä jos susi sattuu omalle kohdalle?

Minulta on menneinä vuosina kysytty muutamaan otteeseen susikantaani. Totean saman kannan kuin aina ennenkin ytimekkäästi: Näiden susikantojen laskemisen sijaan niiden susien läpi pitäisi laskea – nimittäin LYIJYÄ!

Yleisradion uutisen mukaan Suomen Riistakeskus on nyt pikapäätöksellä myöntänyt poikkeusluvan lampaita raadelleen suden kaatamiseen. Päätös on mielestäni hyvä, mutta ei saa olla sellaisenaan lopullinen ja ainoa. Kannuksen alueella on havaittu muitakin susia, joten jos näistä muista on jatkossa riesaa alueella, niin pidän perusteltuna, että susien kannanhoidolliseen metsästykseen haetaan lisälupia Riistakeskukselta. 

Nostan hattua erityisesti Kannuksen metsästysseuralle, joka haki tappajasudelle kaatolupaa – olette koko maakuntamme asukkaiden turvallisuuden asialla.

Manolis Huuki, Valtiotieteen kandidaatti

Kaupunginvaltuutettu (Ps.), Kannus

Kansanedustajaehdokas, Vaasan vaalipiiri

Kuva/Photo: Carsten Tolkmit/Laenulfean CC By 2.0

Jätä kommentti

16 − 14 =