Yrittäjälinja Kannuksen lukioon?

Valtuustoaloite: Kannuksen lukioon yrittäjälinja

Esitys:

Kannuksen lukio on vahva keskipohjalainen toiseen asteen oppilaitos. Suomi tarvitsee korkeakoulutettua väestöä tulevaisuudessa, joten toiseen asteen (ammattioppilaitos/lukio) merkitys kasvaa. Yrittäjyys on vahvan ja elävän kunnan tärkein tukipilari.

Perusteet:

Lukiomme vahvuuksiin kuuluvat erittäin laadukas yleislinja ja 2010-luvulla alkanut eläinlääketieteeseen painottava linja, jossa opiskelija valitsee kurssikokonaisuuksiinsa erityisesti luonnontieteen oppiaineita. Yrittäjälinjassa painotus olisi puolestaan yhteiskuntatieteissä.

Opetushallituksen laatima uusi opetussuunnitelma (OPS) astuu voimaan syksyllä 2021 ja käsittää yrittäjyyden yhtenä sen osana. Kannuksen elinvoimaisuuden ja lukiomme säilymisen nimissä olisi siis suotavaa edistää sellaisia opiskelumahdollisuuksia, jotka tuovat Kannukseen lisää opiskelijoita. Tällöin tulisimme myös tunnetuksi yrittäjäkeskeisenä keskipohjalaiskuntana.

Edellä mainittujen perustelujen pohjalta esitän Kannuksen kaupunginhallitukselle, sivistyspalveluiden lautakunnalle ja kaupunginvaltuustolle uuden yrittäjälinjan perustamista Kannuksen lukioon.

Kannuksessa ____/____/20____

Manolis Huuki, Valtiotieteiden Kandidaatti

Jätä kommentti

99 − = 95